Incendii în apropiere de Atena. Stadionul olimpic OAKA a fost deschis pentru a găzdui miile de oameni evacuați. FOTO&VIDEO (2024)

Table of Contents
Ultimele Știri ALTE ȘTIRI

Stiri externe

12-08-2024|19:20

×

Codul embed a fost copiat

Deschide galeria

Incendii în apropiere de Atena. Stadionul olimpic OAKA a fost deschis pentru a găzdui miile de oameni evacuați. GALERIE FOTO
Incendii în apropiere de Atena. Stadionul olimpic OAKA a fost deschis pentru a găzdui miile de oameni evacuați

Autorităţile elene au ordonat luni evacuarea mai multor comunităţi din suburbiile din nord-estul Atenei, după evacuarea oraşului Marathon cu o zi înainte, în faţa unui incendiu violent care a început duminică şi se apropie rapid de capitală.

Incendii în apropiere de Atena. Stadionul olimpic OAKA a fost deschis pentru a găzdui miile de oameni evacuați. FOTO&VIDEO (1)

Mihaela Ivăncică

A fost deschis stadionul olimpic OAKA, din nordul Atenei, pentru a găzdui miile de persoane evacuate. Doi pompieri au fost răniţi şi 13 persoane au fost spitalizate cu probleme respiratorii, potrivit purtătorului de cuvânt al pompierilor, relatează AFP.

Simos Roussos, primarul din Chalandri, una dintre cele mai mari suburbii ale Atenei, cu o populaţie de peste 70 000 de locuitori, a cerut locuitorilor din zonele apropiate de incendiu să îşi părăsească locuinţele. "Din cauza direcţiei vântului, am decis o evacuare preventivă (...) Incendiul este foarte aproape", a declarat el pentru postul public de televiziune ERT.

❗️???????????? - An extremely dangerous forest fire continues to ravage the region near Athens, the capital of Greece, prompting authorities to call for the immediate evacuation of homes.

Emergency crews have been battling the flames for more than 20 hours, in dramatic conditions… pic.twitter.com/nPYeQhfQVm

— ????????The Informant (@theinformant_x) August 12, 2024

Luni dimineaţă, cinci localităţi fuseseră deja evacuate, la fel şi două spitale, unul pediatric şi celălalt militar, din Penteli, la aproximativ cincisprezece kilometri nord-est de capitală.

Citește și

Sabotaj masiv în pragul deschiderii Jocurilor Olimpice de la Paris. Rețeaua Feroviară a fost vizată de incendii coordonate

"Forţele de protecţie civilă au luptat toată noaptea şi, în ciuda eforturilor supraomeneşti, incendiul continuă să se extindă foarte rapid şi se îndreaptă spre Penteli", a explicat Vassilis Vathrakogiannis, purtătorul de cuvânt al pompierilor, în cadrul unui briefing de presă.

Incendiul a dus deja duminică seara la evacuarea a opt sate şi a oraşului istoric Marathon, la 40 km nord-est de Atena, care are o populaţie de peste 7.000 de locuitori.

"Incendiu de pădure în apropierea dumneavoastră. Urmaţi instrucţiunile autorităţilor", a transmis Apărarea Civilă în mesaje text trimise locuitorilor din regiune.

Έρημος Σαχάρα #φωτια

pic.twitter.com/2WXqlho5eG

— Kostas Anastopoulos (@KonAnastopoulos) August 12, 2024

Incendiul reînvie amintirile dezastrului de la Mati, o zonă de coastă de lângă Marathon, unde 104 persoane au murit în iulie 2018 într-o tragedie pusă pe seama întârzierilor şi erorilor de evacuare.

FLĂCĂRI CARE SE ÎNTIND PE 30 DE KILOMETRI

"Ne confruntăm cu un dezastru biblic. Întregul nostru municipiu este cuprins de flăcări", a declarat primarul din Marathon, Stergios Tsirkas, pentru Skai TV.

Potrivit ERT, frontul flăcărilor se întinde acum pe mai mult de 30 de kilometri.

În total, au fost mobilizaţi 670 de pompieri şi 183 de vehicule, iar 32 de aeronave survolează zona, a declarat ministrul protecţiei civile, Vassilis Kikilias. "Vântul de astăzi este încă de intensitate 7 (din 13 - n.r.) pe scara Beaufort. În ciuda unei intervenţii rapide ieri, în doar cinci minute, nu am reuşit să aducem incendiul sub control", a spus ministrul.

"Lucrăm cu toţii non-stop", a declarat pentru AFP Marinos Peristeropoulos, un pompier desfăşurat în Grammatiko, una dintre cele mai dificile zone ale incendiului. "Focul s-a extins foarte repede din cauza vântului puternic", a spus pompierul.

PERICOL DE STAT AFARĂ

În timp ce fumul ajungea în capitala Greciei, Uniunea Pneumologilor a avertizat că oamenii ar trebui să evite exerciţiile în aer liber, iar femeile însărcinate şi persoanele fragile ar trebui să îşi limiteze mişcările în aer liber.

Condiţiile meteorologice extreme sunt aşteptate să continue pe tot parcursul săptămânii, Iar fumul acoperă acum o parte din Atena.

Temperaturi de 39°C şi vânt de peste 50 km/h sunt aşteptate în regiune luni, potrivit serviciilor meteorologice.

Incendiile l-au determinat pe prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis să îşi întrerupă vacanţa şi să revină la Atena duminică seara.

Grecia este deosebit de vulnerabilă la incendiile de pădure după o iarnă deosebit de uscată. Iunie şi iulie au fost cele mai calde luni de la începutul înregistrărilor, în 1960.

Giorgos Tsevas, în vârstă de 48 de ani, din Polydendri, un sat al cărui nume înseamnă "mulţi copaci" în greacă, era disperat duminică: "Totul arde. Aveam 200 de măslini şi au dispărut cu toţii".

Oamenii de ştiinţă avertizează că emisiile de combustibili fosili agravează durata, frecvenţa şi intensitatea valurilor de căldură din întreaga lume. Potrivit experţilor IPCC, creşterea temperaturilor prelungeşte sezonul incendiilor forestiere şi creşte suprafaţa mistuită de flăcări la nivel mondial.

CANICULĂ ÎN EUROPA

Şi alte părţi ale Europei se confruntă, de asem*nea, cu temperaturi ridicate.

În Italia, afectată de una dintre cele mai grave secete din ultimii 50 de ani, mercurul ar trebui să atingă 38°C luni la Roma, iar valorile nocturne vor scădea cu greu. La Palermo, s-au înregistrat 26°C în noaptea de duminică spre luni.

În sudul Ţărilor de Jos, sunt aşteptate temperaturi cuprinse între 32 şi 35°C, iar la Paris, mercurul este aşteptat să ajungă la 36/38°C.

Şi în România sudul ţării este vizat de un cod portocaliu de caniculă, marţi şi miercuri.

×

Incendii în apropiere de Atena. Stadionul olimpic OAKA a fost deschis pentru a găzdui miile de oameni evacuați. FOTO&VIDEO (4)

IMAGO

Incendii în apropiere de Atena. Stadionul olimpic OAKA a fost deschis pentru a găzdui miile de oameni evacuați. FOTO&VIDEO (5)

IMAGO

Incendii în apropiere de Atena. Stadionul olimpic OAKA a fost deschis pentru a găzdui miile de oameni evacuați. FOTO&VIDEO (6)

IMAGO

Incendii în apropiere de Atena. Stadionul olimpic OAKA a fost deschis pentru a găzdui miile de oameni evacuați. FOTO&VIDEO (7)

IMAGO

Incendii în apropiere de Atena. Stadionul olimpic OAKA a fost deschis pentru a găzdui miile de oameni evacuați. FOTO&VIDEO (8)

IMAGO

Incendii în apropiere de Atena. Stadionul olimpic OAKA a fost deschis pentru a găzdui miile de oameni evacuați. FOTO&VIDEO (9)

IMAGO

Incendii în apropiere de Atena. Stadionul olimpic OAKA a fost deschis pentru a găzdui miile de oameni evacuați. FOTO&VIDEO (10)

IMAGO

Incendii în apropiere de Atena. Stadionul olimpic OAKA a fost deschis pentru a găzdui miile de oameni evacuați. FOTO&VIDEO (11)

IMAGO

Incendii în apropiere de Atena. Stadionul olimpic OAKA a fost deschis pentru a găzdui miile de oameni evacuați. FOTO&VIDEO (12)

IMAGO

Incendii în apropiere de Atena. Stadionul olimpic OAKA a fost deschis pentru a găzdui miile de oameni evacuați. FOTO&VIDEO (13)

IMAGO

Incendii în apropiere de Atena. Stadionul olimpic OAKA a fost deschis pentru a găzdui miile de oameni evacuați. FOTO&VIDEO (14)

IMAGO

Incendii în apropiere de Atena. Stadionul olimpic OAKA a fost deschis pentru a găzdui miile de oameni evacuați. FOTO&VIDEO (15)

IMAGO

Incendii în apropiere de Atena. Stadionul olimpic OAKA a fost deschis pentru a găzdui miile de oameni evacuați. FOTO&VIDEO (16)

IMAGO

Incendii în apropiere de Atena. Stadionul olimpic OAKA a fost deschis pentru a găzdui miile de oameni evacuați. FOTO&VIDEO (17)

IMAGO

Incendii în apropiere de Atena. Stadionul olimpic OAKA a fost deschis pentru a găzdui miile de oameni evacuați. FOTO&VIDEO (18)

IMAGO

Incendii în apropiere de Atena. Stadionul olimpic OAKA a fost deschis pentru a găzdui miile de oameni evacuați. FOTO&VIDEO (19)

IMAGO

Incendii în apropiere de Atena. Stadionul olimpic OAKA a fost deschis pentru a găzdui miile de oameni evacuați. FOTO&VIDEO (20)

IMAGO

ULTIMELE STIRI

Un pompier român care participa la stingerea unui incendiu în Grecia a suferit răni superficiale

TAS a respins solicitarea de a redeschide cazul concursului de la sol. Medalia de bronz rămâne la Ana Maria Bărbosu

Grecia cere oficial ajutor pentru incendiul care amenință Atena. Mii de pompieri și vehicule apără capitala elenă | VIDEO

CELE MAI CITITE

Băutura care hidratează de 7 ori mai bine decât apa. Mihaela Bilic explică ce ar trebui să bem, de fapt

Tot mai mulți pacienți refuză să fie internați la Spitalul Pantelimon. Medicii se plâng că sunt înjurați

Legea care pune capăt „cămătăriei” IFN-urilor a fost promulgată. Ce dobânzi vor plăti românii cu împrumuturi

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:

Sursa:News.ro

Etichete:grecia,incendii de vegetatie,atena,

Dată publicare:12-08-2024 16:43

Citește și...

Stiri externe

Incendii de proporții în SUA. Mii de pompieri au fost trimiși să stingă flăcările. „Casa noastră a ars, casa lor a ars”

În California, peste 1.600 de pompieri depun eforturi supraomenești pentru a opri extinderea unui incendiu de vegetație.

Jocurile Olimpice

Sabotaj masiv în pragul deschiderii Jocurilor Olimpice de la Paris. Rețeaua Feroviară a fost vizată de incendii coordonate

Cu doar câteva ore înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, rețeaua feroviară de mare viteză a Franței a fost victima unui sabotaj masiv.

Stiri externe

„Trebuie să reparăm cablu cu cablu”. 800.000 de călători sunt afectaţi de atacul masiv din Franța, înainte de JO

Toate serviciile de informaţii din Franţa sunt mobilizate după atacul masiv asupra reţelei de cale ferată SNCF, care a fost vizată vineri dimineaţa, de incendii pe care autorităţile le-au denunţat ca fiind "acte criminale deliberate" de sabotaj.

Stiri externe

Compania de căi ferate a Franţei anunță un „atac masiv pentru a paraliza reţeaua TGV”, cu câteva ore înainte de începerea JO

Cu câteva ore înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, au fost semnalate 3 incendii la calea ferată, pe liniile de mare viteză Atlantic, Nord şi Est, iar traficul feroviar a fost grav perturbat, în special la Gara Montparnasse.

Stiri externe

Incendiile de vegetație fac prăpăd în SUA. California este în flăcări, sute de hectare ard necontrolat

Sudul Californiei este în flăcări. Statul american este pârjolit de incendii care mistuiesc sute de hectare.

Recomandări

Jocurile Olimpice

TAS a respins solicitarea de a redeschide cazul concursului de la sol. Medalia de bronz rămâne la Ana Maria Bărbosu

Federaţia Română de Gimnastică anunţă că TAS a respins solicitarea formulată de Federaţia de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles, şi Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul concursului de la sol, de la Jocurile Olimpice.

Stiri Turism

Litoralul, luat cu asalt de turiștii cu vouchere de vacanţă. Topul stațiunilor unde s-au cheltuit cele mai multe tichete

Litoralul românesc este susținut și anul acesta de voucherele de vacanță. Mai bine de 70% din totalul vânzărilor s-a realizat prin aceste tichete.

myImpact

Tot mai mulți tineri se plâng că banii nu le ajung nici pentru cheltuielile zilnice. Dau vina pe sistemul educațional

Luni, de Ziua Internațională a Tinerilor, reprezentanții Guvernului au făcut publice rezultatele unui barometru care arată ce își doresc tinerii noștri și ce îi doare mai tare.

Ultimele Știri

22:52

Un pompier român care participa la stingerea unui incendiu în Grecia a suferit răni superficiale

22:37

TAS a respins solicitarea de a redeschide cazul concursului de la sol. Medalia de bronz rămâne la Ana Maria Bărbosu

22:36

Grecia cere oficial ajutor pentru incendiul care amenință Atena. Mii de pompieri și vehicule apără capitala elenă | VIDEO

22:20

Ce mesaj a transmis Sam Smith, după concertul susținut la UNTOLD. „A fost incredibil”. FOTO

VEZI MAI MULTE ȘTIRI

Top citite

1

Shutterstock

Stiri Sanatate

Băutura care hidratează de 7 ori mai bine decât apa. Mihaela Bilic explică ce ar trebui să bem, de fapt

2

Inquam Photos / George Călin

Stiri actuale

Tot mai mulți pacienți refuză să fie internați la Spitalul Pantelimon. Medicii se plâng că sunt înjurați

3

Shutterstock

Stiri Economice

Legea care pune capăt „cămătăriei” IFN-urilor a fost promulgată. Ce dobânzi vor plăti românii cu împrumuturi

Parteneri

VIDEO VOYO

Stirile PRO TV

Stirile PRO TV # 19.00 – 12 August 2024

42:42

Exclusiv PRO TV Plus

DJ Mihai Bobonete - De la discoteca de la ţară pe scena Untold!

04:37

Visuri la cheie

Visuri la cheie: Sezonul 10 - Trailer

03:24

Săriți de pe fix

Săriți de pe fix - Trailer

04:05

Untold

DJ Mihai Bobonete - De la discoteca de la ţară pe scena Untold!

04:37

Aşii amanetului

Episodul 30

39:29

Groapa

Ioana Brumar, despre personajul pe care îl interpretează în serialul Groapa și atmosfera de la filmări

03:37

I like IT

I like IT - Activitățile școlare sunt acum mult mai interesante pentru cei mici datorită noilor tehnologii

06:07

Groapa

Cine este Alma Coman? Groapa, un nou serial, în curând pe Pro TV și pe VOYO!

00:59

Conectat la România

Vacanțe fără griji. Cum ne ferim de surprize neplăcute la cazare și avion

13:28

ALTE ȘTIRI

iBani

(P) SAF-T pentru contribuabili mici. Ce pot învăța de la cei care au depus deja

iBani

(P) Cum poți face rost de un credit de nevoi personale… rapid? Apelând la Simplu Credit IFN!

Incendii în apropiere de Atena. Stadionul olimpic OAKA a fost deschis pentru a găzdui miile de oameni evacuați. FOTO&VIDEO (2024)
Top Articles
"Secret-Packs" oder „Mystery-Box“ - der Hype um die Überraschung
Our 5 Favorite Mystery Box Game Subscriptions
Antisis City/Antisis City Gym
Great Clips Mount Airy Nc
Celebrity Extra
Craigslist In South Carolina - Craigslist Near You
Optimal Perks Rs3
Here's how eating according to your blood type could help you keep healthy
Our History | Lilly Grove Missionary Baptist Church - Houston, TX
Corporate Homepage | Publix Super Markets
Boat Jumping Female Otezla Commercial Actress
Edgar And Herschel Trivia Questions
Was sind ACH-Routingnummern? | Stripe
Jessica Renee Johnson Update 2023
Nier Automata Chapter Select Unlock
Marion County Wv Tax Maps
Sams Early Hours
Hood County Buy Sell And Trade
I Wanna Dance with Somebody : séances à Paris et en Île-de-France - L'Officiel des spectacles
Conscious Cloud Dispensary Photos
Andhrajyothy Sunday Magazine
Amazing deals for DKoldies on Goodshop!
Delaware Skip The Games
Rural King Credit Card Minimum Credit Score
Orange Pill 44 291
Noaa Duluth Mn
Optum Urgent Care - Nutley Photos
Fiona Shaw on Ireland: ‘It is one of the most successful countries in the world. It wasn’t when I left it’
Receptionist Position Near Me
R Baldurs Gate 3
Enduring Word John 15
Intel K vs KF vs F CPUs: What's the Difference?
Scott Surratt Salary
Marlene2295
Planned re-opening of Interchange welcomed - but questions still remain
Walter King Tut Johnson Sentenced
Has any non-Muslim here who read the Quran and unironically ENJOYED it?
Anguilla Forum Tripadvisor
Silive Obituary
Lacy Soto Mechanic
Janaki Kalaganaledu Serial Today Episode Written Update
Guy Ritchie's The Covenant Showtimes Near Grand Theatres - Bismarck
Strange World Showtimes Near Century Stadium 25 And Xd
War Room Pandemic Rumble
Marcel Boom X
Who uses the Fandom Wiki anymore?
Ihop Deliver
Lux Funeral New Braunfels
Deshuesadero El Pulpo
Aaca Not Mine
Grace Charis Shagmag
Southern Blotting: Principle, Steps, Applications | Microbe Online
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 6314

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.